images.jpg

Ma jött a hír, Plútó (8) és Fülöp (5) is az örök vadászmezőkre távozott. 

Fülöp 3 hónaposan került a futtatóra. Ott nőtt fel a szemünk láttára. Méretre egy hatalmas nagy kutya lett belőle, de a társaságban maga volt a megtestesült jóság. Sosem bántott senkit, egyedül egy másik kannal voltak villongásai, de első szóra visszavonult. Nagyon jól nevelt volt. Mikor megismertük már tudott parancsra ülni. Emlékszem, egyszer jöttek haza a  szigetről, és útközben a fűben P1000818.JPG elaludt az eb. Gazdái ott ültek másfél órát mellette, s várták, hogy felébredjen. Talán 4-5 hónapos lehetett. Olivértől szinte mindent eltűrt. Gazdája megtanította arra, hogy fogja meg  Olivér pórázát és vigye. Na az a 45 kg kutya húzta maga után a 7 kilós ebet, aki nem tudott vele lépést  tartani. Vicces látvány volt, bár Oli annyira  nem  élvezte.  

Plútóval, másik nevén Sárgával, már nem volt annyira felhőtlen a viszony. Sárga 3 éves kan kutya volt, s nem bírta az akkor egy éves, épp a menhelyről  kikerülő Olivér domináns törekvéseit. Az első időben sok feszültség volt a kutya között. Aztán egyszer Plútó, szabadP1000122.JPGulván büntetéséből, elkapta az épp  arra kocogó Olivért, és jól megcibálta. Ettől fogva a csatabárd ki volt ásva. Folyamatosan egymást kerülgették, várva arra a pillanatra, hogy elégtételt vegyenek  egymáson. Aztán Sárgának megműtötték az egyik, majd a másik csípőjét, s odalett a harciasság. A műtét után, az első séta alkalmával, még örült is Olivérnek. Boldog farokcsóválással üdvözölte. :-)

Májusban volt 5 éve, hogy először kimentünk a futtatóra. A régi futtatóra. Akkor már nagy csapat volt ott. Állandó gazdák, állandó kutyák. A kis falka. Ott ismerkedtünk meg a NagyŐ-vel is. Előtte nem sokkal kerítették körbe a területet, lett belőle hivatalos futtató. 

P1010187.JPG

P1010212.JPG

Volt nagy élet, sok kutya, sok gazdi,közös   programok. Mindig voltak újak és távozók, de 10 - 15 kutya volt esténként állandónak mondható. 

https://plus.google.com/photos/101659070924292054495/albums?banner=pwa

Évek során laza és szoros, állandó és ideiglenes kapcsolatok is kialakultak. Különféle programokat szerveztünk. Két egymást követő évben, az Állatok Világnapján futtatót takarítottunk. Máskor meg Barbi szervezett játékdélután. 

Rendszeresek voltak a Margit-szigeti és Hajógyári séták. Még a futtató megszüntetése ellen is jelentős közösségi fellépés volt mondható.

 p4050086.JPGP4050059.JPGP6130148.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán elkezdődött a park felújítása. Bezárt a futtató. Sokan elköltöztek, többek között mi is, Barbiék is. Mások átszoktak a másik két futtatóba, és ezzel gyakorlatilag megszűnt a 2009-ben életre hívott Hélia Kutyafuti.

Barbi először egy blogot csinált, majd életre hívta a honlapot is.  

 http://kutyafuti.hupont.hu/     http://kutyafuti.blog.hu/

Az átadott, felújított, új futtató nagyon szép lett. Igaz csak 2/3-a a réginek, és már nem futtató, mert túl rövid. Ritkán visszamegyünk még, de már ott semmi és senki sem a régi. Talán kivéve a jó öreg Mollys Gyurit, aki örök darabja marad a futtatónknak.  

 

P1010062.JPG

 

Szerző: Kishapsi  2014.09.30. 22:22 komment

süti beállítások módosítása