Vasárnap a futiban játszó délután volt. Nem is hittem volna, mennyire élvezik kutyák és gazdik is. Falka futással kezdődőtt, kutyák gazdik egyszerre futáááááás a fáig. Aztán gazda keresés, majd behívás. Futott, mindenkit lehagyva, meg is nyertük ezt a kört, de a döntöben már utolsók lettünk, mivel a feladat vége a leül a gazdi előtt póz volt, s ügye ez nekünk nem megy feltétlenül. 

A palack döntögető számban el sem tudtunk indulni, mert nem tudtam rávenni kishapsit, hogy feldöntse a palackot. Annyira kis finom, hogy még véletlenül sem ment neki. De helyette szlalomoztunk a palackok között, s az nagyon tetszett neki. Volt egy szürke tibeti terrier kutyus, aki nagy élvezettel döntögette a palackokat. Felállítottuk, ledöntötte, ismét felállítottuk, majd megint ledöntötte. Nagy sikere volt.

Amiben szintén nem remekeltünk, az az eldugott jutifalat keresés a rongy alatt. Nem nyúlt hozzá a rongyhoz. Látta, hogy ott van alatta, meg is szagolta, de nem nyúlt hozzá, megfordult és otthagyott. A labdát biztos, hogy nem hagyta volna annyiba, dehát az nem volt, mert akkor nem játszik, csak a labdáját cipelgeti. Az egyik eb, aranyos volt nagyon. Nem tudta kivenni a rongy alól a párizsit, begurult, s azt a részét a rongynak, ahol volt, letépte, s úgy ahogy volt megette. Nem tudtuk kiszedni a szájából. Viszont korongosban a vártnál sokkal jobban szerepelt. Sose gondoltam volna, hogy lehet távirányítani. De nagyon okos volt. És szemmel láthatóan élvezte a játékot. Azt hiszem kutya suliba kell majd vele járni nyáron. Értelmes és élvezni fogja.

De a nagy játék még az volt, mikor a palackokat kezdtük összeszedni, s Olivér megkaparintott egyett.Na volt nagy kergetőzés. Futott, mint a nyúl, néhányan meg utána. Imádja azokat a palackokat.Nagy élmény volt nekik. Esti sétánál a többi gazdi is mesélte, hogy a kutyák aludtak délután, mint a tökök. Biztos nagy élmény volt nekik.  

p1010160.JPG

  

 

 

Szerző: Kishapsi  2010.04.19. 13:18 komment

süti beállítások módosítása