Mikor az ember kedvence beteg lesz, eljön a katasztrófák ideje. Fogalmam sincs, mit csináljak, mi a jó, mi a nem, miért kell izgulni, miért nem. Nyákos a kaki, most meg már nem kakil, most mi a fenéért nem iszik..... S nincs rá jó válasz, csak a hülye (én) gazda aggódik. Eszetlenül. Rémeket lát. És ez szörnyű. 

Olivér beteg lett. Elöszőr nyákos kaki, hasmenés. Házi kezelés, laikus, ám de sokat látott kutyatenyésztő javaslatára paszta. Kutya javul, gazdi boldog. Majdan a 6. napon labdázás közben Olivérnek megye a hasa, álló helyzetben fossa össze magát, szinte a tiszta víz folyik már a hátsójából. Persze, mindezt vasárnap, késő délután, a Balatonon. Ugrás a kocsiba, ismerős rendel, rohanás oda. A kutya tiszta görcs. Ultrahangon nincs semmi, ez jó jel, nem evett meg semmit, nem daganatos. Jön a no-spa injekció. Kutya úgy sííííkit, mint a malac. Ekkor még vicces. Az további öt napon már nem éreztem annak. A kutya továbbra is görcsben, háta púpos, fáj, nem iszik. Irány a Lehel úti ügyelet. Közel éjfélhez, 2 óra várakozás után nem jutottunk be, viszont szembe velünk egy whippet a gazdája mellett fekve halt meg. Fölállt a párnájáról, mintha csak helyet akarna változtatni, majd mint a zsák eldölt oldalra, s nem lélegzett már többet.  Na nem, irány haza. Ez sok volt mára. Bármi van, még 8 óra, s ott a mi dokink. 

Reggel mentünk is. Vérvétel, infúzió, két injekció, majd este ismét injekció. A vérképében az egyik érték a 10 -szeres értéket mutatja. A következő négy napon is infúzió és két injekció volt a fejadag. Az injekcióknál úgy visított és dobálta magát, hogy ketten kellett, hogy lefogjuk. A kanül eltávolításánál már hárman fogtuk le, mert mindenkit meg akart harapni, aki feléje nyúlt. Visítás és acsarkodás között távolították el belöle a kis csövecskét. Elég volt neki, eddig bírta türelemmel a tortúrát. Azóta jobban van, iszik már magától, és eszik rendesen. Már láttam a kanapén is aludni. A bal hátsó lábával van még valami, időként felkapja, odakapdos. Továbbra is egy kicsit púpos, és itthon behúzott farokkal mászkál. Az utcán teljesen jól van, morog, balhézik, ha kell, puncsol és nyávog. Viszont a farkát továbbra is jobb oldalra félre tartja. Lehet, hogy a gyógyszerektől elmúlik, lehet, hogy nem. Azt gondolom, hogy a gasztrós problémáival egyidőben valami mozgásból eredő sérülése is lehetett. De ez már a következő hónap eseményei lesznek.    

Szerző: Kishapsi  2019.02.23. 14:03 komment

süti beállítások módosítása