Voltunk már kétszer egy saját szervezésű iskolában. Az egyik srác aki oktató oktat minket. Minden úgy meg, ahogy a nagyok esetében... Olivér nagyon élvezi, nagyon aranyos. Csinálja rendesen a feladatokat. Látszik rajta, hogy szeret dolgozni, feladat orientál. Na meg labda orientált. Lassan szervezhetem, hova és hogyan fogunk járni... Ügyes és okos, kár lenne kihagyni. Nagyon hamar tanul - ha akar. Már másodszorra, harmadszorra tudja amit elvárnak tőle. 

Egy újságíró írt egy cikket a border terrierekről. Annyira élethűen jellemezte őket, azt gondoltam neki is ilyenje van. De kiderült, hogy nem, csak 25 éve foglalkozik ebekkel. Mókás, szeretettre méltó utcakölyöknek jellemezte őket. Hát tényleg van benne valami... Olivér egy betörő képű utcagyerek. Meglepően gyorsan tud futna, kiválóan teljesít az agilitypályán. Találó volt az is, hogy más kutyákkal szemben nemritkán kötekedő. Áhhh, ugyan dehogy... A legaranyosabb az volt, hogy jó lesz vigyázni a tengerimalacra - elvégre a vér nem válik vízzé... Hát nem....

 Egyik este már sötétedett mikor lementünk sétálni. A futtatóba már nem volt senki, de Panniékkal még találkoztunk a házak elött. És akkor megláttuk őt. Én később, Olivér előbb. Időm nem volt szólni, már ugatott, körbe ugrálta a sünt, próbálta megfogni, szájába venni, felfordítani. De a sün tüskés állat. S ezt ki is használja. Olivér teljesen egzaltált fejjel, nem látva, nem hallva próbálta a sünt megkaparintani. De a legnagyobb szomorúságára beindult a sün mentési akció. Felgyaláboltuk a sünt, és bevittük a park közepére. A szálloda parkjában laknak, állítólag ketten vannak. Nagyonéletemben nem láttam még sünt közelről, ráadásul az enyémnek itthon kék kertész nadrágja van a polcon, de ez hatalmas volt. Úgy 12cm átmérőjű kört alkotott. Míg mentettük a sünt, Pannigazda felnyalábolta Olivért, s ekkor... Ezt én  még sosem láttam. Olivér elkezdett sikítozni, vergődött, rúgkapált.... De hát mit volt mit tenni, ott kellett maradni, míg a sün biztonságba kerül. Elindultunk haza utána rögtön, Olival nem lehetett bírni. Toporzékolt hazafelé, szinte hátrafelé mentünk. Itthon nem evett, teljes izgalomban labdázott, jött ment. Még másnap is rohangált ott a zöldben, ahova letettük a sünt.

Hát a vér tényleg nem válik vízzé.... Eredetileg róka, borz vadászatra és rágcsálóirtásra használták őket.

Mégha a nagyanyja valamikor is félre lépett, akkor a vér tényleg nem válik vízzé.... 

 

mi_van_mit_akarsz.JPGp1030628.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Kishapsi  2010.05.09. 19:33 komment

süti beállítások módosítása