20180527_150459.jpg

Szerző: Kishapsi  2018.06.03. 16:02

Szerző: Kishapsi  2018.06.03. 15:58

Elutaztunk, s itt maradt oviban anyunál, s a takinéni a maga 25 évével sétáltatta. Elég rossz passzban volt úgyis, kb. akkor eshetett le neki, hogy nincs a Panka. Látványosan nem kereste, de mégis csak kereste, láttam rajta, hogy nem érti. Anyunál elkeztdődött a hiszti. Nem jött ki a kosarából, nem volt hajlandó lemenni pisilni egész délelött. Aztán Kriszta jött délután, akkor lement vele. Akkor meg fosott. És fosott napokig. Majd nem evett. Volt itthon pánik rendesen. De aztán hazajöttem, s helyreállt a világbéke. 

Szerző: Kishapsi  2018.06.03. 15:46

20180204_123529.jpg

Szerző: Kishapsi  2018.05.24. 19:14

Vidéken voltunk a szokott helyünkön, a szokott macskák között. nevtelen_11.png

Nem értem én azokat a macskákat, tudják, hogy jövünk, miért nem mennek el otthonról. Így volt ez éjjel is. Mentünk haza az esti sétából. Nem elég, hogy sietni kellett, mert valamelyik kitalálta, hogy jön a vaddisznó. Hát na és. Jön, hát jön. Majd felvesszük vele a harcot. De nem, ezek rohantak hazafelé. Na uccu be a kapun, és ott voltak ÖK. Rondán, kövéren, nyávogva. Na gyerünk, most elkaplak. Rohantunk a sötétben, ő elől, én utána. De eltünk az orrom elöl valahova. Na közben még félre is léptem, tehát bicegten hazafelé. Ezek meg rajtam röhögtek. Hát szégyen az egész. Ráadásul még süketülök is. Már nem hallok meg mindent, mikor szólnak. Még jó, hogy nem hiszik, hogy szófogadatlan vagyok. 

Szerző: Kishapsi  2018.05.24. 19:07

nevtelen2_1.png kocsiban.jpg 

Kaptam egy új játékot. Pipacsnak hívják. 4 kg és nagyon kicsi. Konkrétan a hasam alatt elfér. És át is megy alattam. Simán.Ugra-bugrál, ugat, mint egy óvodás. Szörnyű. Oda a nyugalmam.Hófehér tűéles fogacskái vannak. Amúgy nagyon cuki. Bár a szeme sem áll jól. Állítólag az út szélén bandukolt a szerencsétlen. El tudom képzelni, milyen lehetett ilyen picikének az út mentén szedni a lábacskáit rémülten sok-sok métereken keresztül. Állítólag valaki begyűjtötte és leadta a menhelyre. Na onnan jött. Ivartalanították, most kilóg a hasából néhány varrat. Állandóan éhes. Ma kirándulni voltunk együtt. Ugrabugrált a vízben, majd rájött, hogy egyszerűbb, ha én kihozom a botot, majd elveszi tőlem. Lóf@szt. Majd rendre tanítom a kis hebrencset. Hazafelé a kocsiban úgy gondolta, hogy kiváló párna vagyok. Rám feküdt és elaludt. Ilyenkor mit tehet egy jólnevelt eb. Hát hagyja. Én nem csak jólnevelt vagyok, de még egy úri ember is. Tehát csöndben, mozdulatlanul feküdtem, nehogy felébredjen. 

 

Szerző: Kishapsi  2018.04.22. 21:32

nevtelen_10.png             

           Végre séta volt a rég nem látott haverokkal. Nagy fehér terrorista barátnőm egyfolytában engem szekált.

           Úgy viselkedett velem, mintha a plüss játéka lennék.   

           Hiába kértem ki magamnak mindig, csak szórakozott velem megállás nélkül.  

Aztán kitoltam vele rendesen, és

beletelepedtem a gazdája ölébe, s onnan néztem boldogan a sütögetést. 

 

 

 

Szerző: Kishapsi  2018.04.22. 21:09

Epés lettem, de komolyan. :-)

Na ná, hogy elvittek kivizsgálásra a nagy riadalomra. Vér, vizelet, pfújjj. Hisztisztem rendesen, ahogy csak tudtam. A vizeletvizsgálatnál addig ugráltam, míg elgörbült a tű. Gazdit kiküldték, s a vége az lett, hogy mégis csak megcsapoltak. Megjött az eredmény, s magas az epesavam. Gondolom, nem úszom meg ennyivel. Hát kellett ez nekem? Na aztán még a hátamra fektettek,s megnéztek ultrahanggal. Hideg is volt, csúszott is, meghát milyen póz ez egyáltalán? Pfújjjj 

Update:  az ellenörző vizsgálat már normál értéket mutatott, semmi baja. Csak egy kis riadalom volt. :-) nevtelen_9.png

 

 

Szerző: Kishapsi  2018.03.26. 20:51

Szerző: Kishapsi  2018.03.17. 21:15

Földszinti ősi ellenség. Évek óta megy az ordítozás a két kutya között. Az utcán, a lépcsőházban, bárhol, ahol talákoznak, látják vagy érzik egymást. A földszinti kis fekete képes a nyitott ablak mögül ordítozni, ha ott megyünk el az ablakuk alatt. A lépcsőház meg zeng a kutyaugatástól, mikor várjuk a liftet. Mintha sportot űznének ebből. Olivér áll az ajtajuk előtt és várja. Gyere máááár!!!! És az jön, kaparja az ajtót, és megy a vita. Az utcán pórázt rángatva, acsarkodva közelítenének egymáshoz, ha lehetne. "Nem bánt, csak játszani akar" - mondja a gazdi. Lehet. Ma viszont a "gazdasszonnyal" sétált Buksika. A parkban kikerülhetetlen helyzetbe kerültünk. Már késő volt bármire is. A nő rászólt: befejezted! S Buksika laza, flexi pórázon, Olivérre egy pillantást se vetve, tőlünk egy méterre elhúzott. Én Olivérre is ráparancsoltam, meg ne próbáld!. Az ülve, kikerekedett szemmel kísérte figyelemmel Buksika távozását a helyszínről. Hát ennyit tesz egy erőskezű nő a családban. Nem úgy mint, én :-)  

Szerző: Kishapsi  2018.01.30. 10:08

thumbnail.jpg

Vártunk a rendelőben, viszonylag, hozzánk mérten csöndben.

Mellettünk egy macska csücsült a boxában. Mintha ott sem lett volna. Rá sem néztünk. Szemben egy meztelen kutya ruhában.

Már bebocsátásra várva álltunk a rendelő ajtajában, mikor egy fél másodperc alatt összeugrottak a ruhás meztelen kutyával. Mind a ketten pórázon acsarkodtak. 1:1 volt az állás, egyik sem adta meg magát. Olivér emberére talált. Csak az én kis ujjam esett egy kicsit áldozatul, mikor megpróbáltam őket én is szétválasztani.  

  

Szerző: Kishapsi  2018.01.06. 15:16

10 éves lett, s kapott ajándékba egy teljeskörű vérképet. :-) 

Szerző: Kishapsi  2017.10.11. 18:31

Sokat jöttünk - mentünk a nyáron. Sok mindent történt. 20170716_184102.jpgAz egyik ilyen esemény volt a Kápolnapusztai bivalyrezervátum. Megérkezéskor a kapuban lévő bivaly szoborral Olivér megállíthatatlanul ordítozott, ugyanúgy mint a rezervátumban rohangáló ürgéktől. Folyamatosan túrta a földet, robogott a szag után, de nem vette észre a bivalyokat. Majd az egyik bivaly megmozdult, elindult felénk, Olivér akkorát ugrott hátra, mint a rajzfilmekben, hogy majdnem feldöntött. Aztán boldogan ordítozott tovább. 

Voltak darazsas eseteink is. Egyszer belelépett, majd 3 lábon tipegett egy darabig nyalogatva azt, de volt, hogy addig üldözte a darazsat, míg elérte, s bekapta. Az meg jól belecsípett a pofájába. Úgy kellett onnan a fullánkját kiszedni. De semmiből sem tanul. Továbbra is üldözi a repülő rovarokat.  

Egyszer hazafelé nagyon-nagy vihar volt. Csak úgy esett, villámlott. Úgy félt a viharban, hogy összebújtak Pankával. Nem volt puffogás, mormogás. Csöndben, hang nélkül feküdtek szorosan összebújva. Bár azt hiszem Olivér félt csak, a Panka békésen aludt, hogy még a nyála is csurgott szegénynek. Aludt, pont úgy, ahogy a falunapon este, a karaoke alatt a bokor tövében. Mit neki hangzavar, zene, tánc, pia.... Elaludt boldogan az oldalára borulva. 

20170806_211635.jpg

 

Szerző: Kishapsi  2017.09.10. 22:29

Szerző: Kishapsi  2017.07.04. 17:49

Reggel kiosont az erkélyre, és nem vettem észre. Becsuktam az ajtót, és elmentem itthonról. Délután hazaérve nem találtam sehol. Felűnt, hogy ajtó nyitáskor nem rohan elém. Áhhh, öregszik, alszik, gondoltam. Hát nem. Ült az erkély ajtóban és boldogan csóvált. Még jó, hogy nem volt ma kánikula. 

erkelyen.png

Szerző: Kishapsi  2017.07.04. 17:43

image-0-02-01-f34099b7312b9af70c84ac31cbb96f16b0d0c1489c1f6d2265b94f5c73146af6-v_resized.jpgBalcsin voltunk egy pár napra. Nagyon imádta a zöldet, füvet és a szabadságot. A macskák egy darabig elkerültek minket. Viszont egyik délelött, egy nyest vagy egy görény osont át a kerten. Tényleg osont, finomam, puhán és csöndesen. Olivér felpattant és utána. Bekergette egy farakás közé. Utána még órákig állt és ordított a farakásnak. Hiába hoztam el onnan, esetleg megróttam, akkor is leste a farakást. Csöndben. Hol közelről, hol távolról. Néha centinként haladt óvatosan előre, hátha nem veszem észre. De észrevettem. Aztán egyszer csak megérkezett egy öngyilkos jelölt macska. Olivér úgy rohant, mint a rajzfilmekben. A lába valahol a füle mellett a nagy sietségben. De a macska el. Ez vidéki macska, azért nem várja meg, míg Olivér odaér. Kicsit sportoltatta az ebet, mert egy darabig ült és várta a vele szembe rohanó ebet. Éjjel Olivér nyűszögve aludt, lábai jártak, mint a gép. Valószínűleg álmában elkapta mind a kettőt. 

Szerző: Kishapsi  2017.06.09. 17:51

Szerző: Kishapsi  2017.05.22. 18:06

20170520_164749.jpg

Irány a szabadba! Rég nem látott haverokkal gyalogoltunk egy nagyot. A varacskos szekció dagonyázott a patakban, a finnyások álltak és néztek nagyokat. Meglepően jó volt. Nem tünt el, nem balhézott idegen kutyákkal, semmi rosszalkodás. Kimondottan jó fej volt. Boldogan napozott a fűben, csak a közös virsliosztáskor állt sorban. Ültek egymás mellett félkörben és várták a sorukat. Mintha mindegyik tudta volna, hogy ő is sorra kerül, de a többiek is kapnak... 

 

Szerző: Kishapsi  2017.05.21. 17:41

img_20170320_004930.jpgA mai foglalkozáson mantrailing volt. Olivér volt a legbutább :-) Elbújtam, pánikba esett, Holvagy???Holvagy??? felkiálltásokkal rohant veszettül amerre elindultam. A többi eb rájött, hogy az orrát használva sokkal könnyebben megvan a gazdi. Ez nem. Esze ágában sem volt az orrát használni. Szerintem nem is tudja, hogy van. Kivéve a görény / macska és egyéb illatok esetében. Mivel engem nem talált meg, fogta magát és megpróbált bemenni a nagy bejárati üvegajtón. Az biztos pont volt neki. Mindig azon megyünk be, azt nagyon szereti. Ma is mikor megérkeztünk, boldog csóválással iparkodott volna befelé. Robogott lefelé a lépcsőn, amerre menni szoktunk. Szeret idejárni. És szereti a többieket is. Jól kijön velük. Ma szabad terepen voltunk, kölyök kutyaként hívta játszani az egyik nagy ebet. Tologatták egymást fenékkel boldogan. Szinte vigyorogtak közben. Helyesek voltak. Nem kakaskodik senkivel. Öregszik. 

A teremben és a folyóson lévő foglalkozásokat is nagyon bejön neki. Van az a nagy matrac, imád rajta ugrálni, hemperegni. Mint egy idétlen, úgy viselkedik. Futkározik le - föl a matracon, hempereg rajta, s vakkangat boldogan. 

 

Szerző: Kishapsi  2017.05.13. 21:56

Első elmetréningen voltunk. Csoportos ismerkedés keretében, Olivér lerendezte a wippetet, mondván, hogy túl sok a fiú. Nagyon tetszett neki egy kis fekete keverék, aki eléggé hendikeppes volt. Nagyon szépen szót fogadott, fekve maradt, és csinálta amit kellett. A bemutatón is engedelmesen csinálta a trükköket, még az oktató srácot is megkerülte jobbról és balról is. Egyedül a lábam közötti szlalom ment egy kicsit döcögve. De azért az is megvolt. 

dsc04938.JPG

Szerző: Kishapsi  2017.04.21. 20:15

Panka itt volt, és finom falatok érkeztek virsli formájában.

Olivér kapott elöször, aztán az öregasszony. Minden egyes falat után odafordult Röfihez, és megnézte mi van a szájában.....

 

dsc02043.JPG

Szerző: Kishapsi  2017.04.21. 20:10

Kirándulni voltunk a Tatai tavaknál. Boldogan rágicsáltam egy botot a fűben, mikor tőlem úgy 5 méterre egy jóvágású, piperkőc foxi fiú sétált szépen, rendesen. Pfújjjjj ötlött fel bennem a gondolat, és nosza, ugrottam egyet, s jól beleharaptam. Hát erre jól kikaptam. 

dsc04946.JPG

Szerző: Kishapsi  2017.04.14. 23:35

Eltén teszteken voltunk.
Mikor meglátta az épület ajtaját, boldogan iparkodott befelé.
Virslikarikåkkal ment a jåték. Kaja be egy virág cserépbe, a másik üresen a földön. Majd råmutattak az egyikre, odarohant, és megtalálta benne a falatot.  Pár kör után a másikba tettėk, a måsikra mutattak, és konzekvensen az üreshez rohant, mert elöbb mėg abban volt.
Labdával mås volt a helyzet. Jobban figyelt, s csak egyszer hibåzott. A többi alkalommal mår ahhoz futott oda, ahova kellett.

Labda ketrecbe téve, ügyesen kivette. Viszont mikor bezårodott a ketrec ajtó, lefeküdt elé, s csöndben nyávogott a labdáért. Nem nyúlt a ketrechez. Nem akarta lebontani, kinyitni.

Átlátszó plexi doboz, egyik oldalån nyitott. Falatka ott. Kerül, kivesz, megeszi. Simán többször egymás után. Ugyanez labdával. Harmadiknål már szemből próbál benyúlni a labdáért. Szemből tåmad, utolsó pillanatban kerüli ki az akadályt. A kis türelmetlen.

Szünetekben a folyosón pihentünk. Itt volt letéve egy másik kutya boxa, benne egy zöld tenisz labda. A szünetek alatt feküdt a box elött és csöndes sirdogálással nézte a labdåt.

20170329_135712.jpg

Szerző: Kishapsi  2017.04.10. 22:39

Jelentkeztünk. :-)  Határeset volt, mert nem volt 8 kg, és a 8 éve sem biztos. De mivel ellenállhatatlan, ezért bekerültünk. Remélem, élvezni fogja.

Voltunk állapotfelmérésen, hogy eléggé seniorok vagyunk-e? Fizikális állapota kíváló. Megnézte egy fizikóterapeuta,img_20170410_130739.jpg és közölte, hogy a kutya kiváló állapotban van fizikálisan. Izületei szinte hibátalnok, csak az egyik hátsó lábánál tart ellen egy kicsit. Teljesen jól nyúlik, tekeredik bármerre, bármilyen irányban. Aztán érzékszervi vizsgálatok következtek. Különböző fényviszonyok köztött neki megy-e valaminek. Nem ment neki semminek. De mondtam, hogy azért nem írjuk be a 100%-t, mert akkor tuti, hogy nem kerülünk be.Viszont meglepő módon bejött a hiszti. Nem számítottam rá. Az eb kint maradt a tesztvezetővel, nekem kellett csak bemenni különböző fényerősségű szobákba. Elöször kíváncsian várta, mi lesz, majd berohant utánam. A 3. alkalommal bevágta a hisztit, elkezdett nyávogni, majd a pórázát a szájába véve, hangos nyekergéssel hisztizett. Ugyanúgy, ahogy Zsófikával is hisztizik. Nagyon meglepődtem. A tesztvezető lány is tanácstalanul nézte. Valszeg a hátsómba van nőve.  

Hallásvizsgálaton is voltunk. A háta mögött különböző zajokat játszottak le, s azt nézték, hogy hallja-e, és a megfelelő oldalán reagál-e. Természetesen tökéletes volt az eb. Mentegetőzés képpen elmondtam, hogy már nem ébred fel, vagy nem hallja, mikor hazamegyek. Talán olyan mélyen alszik, vagy már nem jó a hallása. Még a végén nem kerülünk bele az Öreg Fiúk Csapatába. 

Mikor ezeket a sorokat írom, itt szuszog mellettem a matracon. Egyenletesen, szépen, nyugodtan, rátéve az EEG készülék. Egyszer - kétszer megpróbálta leszedni a rátett tappancsokat, kütyüket, de aztán megunta. Elnyugodott,elbóbiskolt időnként, majd szépen bevágta a szunyát.

 

Szerző: Kishapsi  2017.03.29. 22:28

B-ven nem beszéltem több mint 2 éve. Máig nem tudom, hogy mi történt ott, s akkor, és ez a mai napig bántott. Sokszor eszembe jutott az eset mostanáig. 

Egyik nap érkezett egy üzenet, hogy Tubuska nagyon beteg, max 6 hónapja van hátra. Kivették a lépét, s most kemó kezelést kap, s az üzenet lényege az volt, hogy ha el akarok tőle búcsúzni, akkor majd szervezzük meg. Vettem a telefont, s felhívtam B-t, aki 2 szipogás-hüppögés között próbálta néhány értelmes mondatban elmondani, mi van. Kemót kap, majd kettő után meglátják, mi van, hogyan tovább. A daganat a húgyvezetéknél van, tehát, ha a kezeléstől elzáródik, azonnal el kell altatni az ebet. Felajánlottam, bármi van, hívjon. Mégiscsak Tubuska.... Megállapodtunk, hogy majd személyes találkozó alkalmával elmeséli, mi történt. Végszavazva erre, rávágtam, hogy akkor azt is elmesélheti, hogy mi történt - kettőnk között. Az már rég volt, jött a válasz. De én tudni szeretném, mivel nekem fontos volt az egész. Ahogy ezt kimondtam, elszállt. Két évet kellett erre várnom. Most már nem érdekel, már nem akarom tudni, hogy mi történt. Most már útjára tudtam engedni úgy két év után. S ettől jobban érzem magam. Igen, aki menni akar, arra fel kell segíteni a kabátot. S ezt most megtettem. Elfoglalta a helyét a múltban. Egy ajtó itt bezárult, úgyan úgy ahogy az agilityben és mint a Hélia futtatóban.  És arra is rájöttem, hogy nem akarok elbúcsúzni Bubustól. Maradjon úgy meg az emlékeimben, mint amikor utoljára láttam. Szépen, okosan és csalafintán. Ahogy ő volt a Bubus. 

 

p1010894.JPG

 

Szerző: Kishapsi  2017.03.28. 22:02